• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić: U sredu ugovor s Fijatom za Zastavu

Mlađan Dinkić najavio je da će u sredu u Beogradu biti potpisan ugovor sa italijanskim Fijatom o partnerstvu za kragujevačku Zastavu.

 Dinkić: U sredu ugovor s Fijatom za Zastavu Izvor: MONDO

"Sutra se očekuje potpisavanje ugovora decenije vezanog za kragujevačku Zastavu o proizvodnji potpuno novog automobila i podizanju proizvodnje na 150.000 automobila godišnje uz investiciju koja je mnogo veća od 300 miliona evra", kazao je Dinkić novinarima.

Ministar je kazao da su Italijani ubrzali potpisivanje memoranduma o razumevanju za Zastavu zbog potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) Srbije Evropskoj uniji (EU).

On je precizirao da je potpisivanje ubrzano jer Fiat ima sigurnost za svoje ulaganje pošto će SSP obezbediti bescarinski izvoz srpskih proizvoda na evropsko tržište.

Dinkić je najavio i da će u Beograd doći predsednik Fiata Serđo Markijone.

Markijone se veoma retko pojavljuje u javnosti, naveo je ministar, a u Beograd će doći da podrži potpisivanje memoranduma o razumevanju za Zastavu. Dinkić je dodao da će ce prvi čovek Fiata sastati i sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Dikić je kazao i da će biti izneto više detalja o novom modelu strateškog partnerstva sa Fiatom oko Zastave.

Radi se, naveo je, o zajedničkom ulaganju sa Fiatom gde bi država zadržala manjinsko učešće u Zastavi sa mogućnošću da ga proda za pet godina i samim tim postigne mnogo veću cenu jer će to biti kompletno nova fabrika.

Ukoliko taj model da rezultat Srbija bi sličan model primenila i na RTB Bor, ukoliko drugi tender propadne, ali i za "14. oktobar" i druge kompanije koje imaju ogromne dugove iz prošlosti.

Bitno je da se investira, a da država svoju cenu dobije kroz nekoliko godina prodajom udela u kompaniji.

Dinkić je naglasio da su nastavljeni i kontakti sa Folksvagenom jer žele da i ta nemačka kompanija dođe u Kragujevac i napravi novu fabriku automobila.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE