• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Energetski samit u Trebinju 20. i 21. maja

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Drugi „Samit energetike Trebinje 2021“, pod sloganom “Hibridna energetska budućnost”, biće održan 20. i 21. maja, u organizaciji Elektroprivrede Republike Srpske, grada Trebinja i firme Samit energetike Trebinje.

 Drugi samit energetike Trebinje Izvor: Željko Svitlica, mondo.ba

Pokrovitelji ovogodišnjeg samita su Vlada Republike Srpske, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH i kompanija “Končar”, uz podršku Sekretarijata Energetske zajednice EU, te te sponzorstvo "Elnos Group", "Infinity group" i "Dwelt" Banja Luka.

Teme o kojima će se govoriti u okviru panela su: Energetske strategije i energetski klimatski planovi u regionu; Klub 1.000 MW – Investicioni ciklusi – gradnja novih energetskih kapaciteta; Uspostavljanje organizovanog tržišta električne energije u regionu; Reforma sektora daljinskog grijanja u regiji; Hibridna energetska budućnost; Razvoj potencijala obnovljivih izvora energije regiona; Modeli, uslovi i prepreke za investiranje u sektor energetike.

U sedam odvojenih panela učestvovaće više od 50 vodećih stručnjaka iz regiona, među kojima su Janez Kopač, direktor Sekretarijata Energetske zajednice EU, ministri i čelni ljudi elektroprivreda Republike Srpske, BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Slovenije, te predstavnici USAID-a, UNDP-a, GIZ-a, DERK-a BiH, RERS-a, FERK-a, kao i kompanija EFT, „Euroheat & Power” - Evropske asocijacije daljinskog grijanja, poslovna udruženja toplana Srpske, BiH, Srbije, Slovenije i drugi.

Samit će se održati u Kulturnom centru Trebinje uz poštovanje postojećih epidemioloških mjera. S obzirom da je broj mjesta i učesnika u sali ograničen, preporučujemo da se učesnici registruju putem online platforme za praćenje događaja.

Registracija za učešće na Samitu može se popuniti putem web sajta setrebinje.com ili putem zvanične web aplikacije www.matchabout.com.

Nakon unosa ličnih podataka za svakog učesnika izdaje se digitalna karta za učešće koja će biti poslana učesniku putem mejla i bez koje neće biti moguć ulazak u glavnu salu.

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE