• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tender za Beogradski sajam krajem februara

Tender za privatizaciju Beogradskog sajma biće raspisan krajem februara.

 Tender za Beogradski sajam krajem februara Izvor: MONDO

"Oko 95 odsto posla je gotovo, potrebno je još definisanje tenderskih uslova da bi tender mogao biti objavljen", rekao je Trpković.

Prema njegovim rečima, cilj privatizacije je pronalaženje strateškog partnera koji će omogućiti dalji razvoj Beogradskog sajma.

"Insistiraće se da budući vlasnik bude neko ko se bavi sajamskom industrijom, zbog značaja sajma za grad i region", rekao je on. Prema njegovim rečima, u proteklih par godina sajam došao na nivo gde je potrebna internacionalna saradnja i razvoj prostora.

"Verujemo da Beogradski sajam u 2013. godini može da bude regionalni lider sajamske industrije", dodao je direktor sajma.

Zainteresovane kompanije za kupovinu sajma su austrijski Rid egzibišns (Reed exhibition) koji organizuje 460 sajmova godišnje, italijanski Rimini koji godišnje organizuje 31 sajam u oblasti turizma, tehnologije, zabave i razonode, hotelske i prehrambene industrije i francuski Žil elivent, sa sedistem u Lionu koji upravlja sa 25 sajmova u svetu.

"Broj zainteresovanih kompanija raste, a ima i drugih koji pokušvaju da pronađu partnere, kako bi zajednički učestvovali", kazao je Trpković.

Kako je rekao, Beogradski sajam je prošle godine ostvario promet od 16,2 miliona evra, dodajući da je u 2007. sajam privredi Beograda i Srbije doneo oko 180 miliona evra.

Preduzeće Beogradski sajam raspolaže sa 239.938 kvadratnih metara građevinskog zemljišta i objektima površine 97.105 kvadrata, u okviru kojih dominira izložbeni prostor. Ima 14 hala, upravnu zgradu, razne magacine i veliki restoran.

Prihodi Beogradskog sajma u 2006. godini premašili su 13,8 miliona evra, dok je neto dobit za 2006. godinu bila oko 1,1 milion evra.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE