• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bubalo: Posao sa Fijatom marketinški trik

Ministar trgovine i usluga Srbije Predrag Bubalo ocenio je da je posao kragujevačke Zastave sa italijanskim Fijatom "u potpunosti" marketinški trik.

 Bubalo: Posao sa Fijatom marketinški trik Izvor: MONDO

"Imam vrlo pozitivan stav prema svemu što podrazumeva rešavanje sudbine Zastave, jer ne bi ni bilo uslova za to da u mom mandatu ministra privrede nisu potpisana tri ugovora", rekao je on u intervjuu za Privredni pregled.

Bubalo je precizirao da se prvi odnosio na rešavanje starih dugova od 42 miliona evra, da je drugi ugovor podrazumevao je kupovinu najsavremenije linije za montažu vozila vredne 15 miliona evra, a da je treći bio ugovor o proizvodnoj kooperaciji, kojim je predviđena montaža 7.000 "punta" samo u prvoj godini.

Prvi problem koji je rastertio sve potencijalne partnere je, prema rečima Bubala, rešen kad je postavljen za predsednika Saveta za stratešku konsolidaciju Zastave, dok se u drugom slučaju opet morao angažovati i naći novac, jer ga je ministar finansija Mlađan Dinkić odbio kada je zatražio pomoć iz budžeta.

Bubalo je naveo da je ranije smanjenem broja radnika sa 29.000 na 3.000 i i privatizovacijim 26 zavisnih preduzeća "stvorena je jedna zdrava kompanija bez dugova, spremna za pronalazak strateškog partnera".

"I nakon svega toga, sada dolazi do nedavno viđene 'hiperprodukcije'
memoranduma sa Fijatom, dva su već potpisana, a sutra će verovatno biti ugovoren jedan i između Fijata i komunalnih vlasti, koje će se obavezati da će im besplatno odvoziti smeće", rekao je srpski ministar trgovine i usluga.

Pritom, kako je istakao, u zvaničnom saopštenju italijanskog Fijata piše - ako bude-biće.

"Ipak, da ne ispadne da sam maliciozan, jer zaista nisam nimalo, moram da ponovim da se radujem svakom pozitivnom pomaku u vezi sa Zastavom, jer je to nastavak onoga što sam ja radio i opet ću nastaviti posle 11. maja", rekao je Bubalo.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE