• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LDP traži skidanje sporazuma s dnevnog reda

Pristalice LDP protestovale su zbog najave da će vlada budućem parlamentu predložiti da ratifikuje gasni sporazum sa Rusijom.

 LDP traži skidanje sporazuma s dnevnog reda Izvor: MONDO

Pre polaska na protest, Liberalno demokratska partija je kao parlamentarna stranka zvanično zatražila od Vlade Srbije da sa dnevnog reda skine predlog ratifikacije tog sporazuma.

U obrazloženju zahteva koji je Vladi predala članica Predsedništva LDP Jovana Tavčar, navedeno je da "zakazivanje i održavanje sednice Vlade u toku predizborne tišine predstavlja najgrublje kršenje zakonskih odredbi koje regulišu rad državnih organa, a posebno Vlade, tokom sprovođenja izbornog postupka".

"Pored toga, niz zakonskih propisa reguliše ograničenu nadležnost Vlade da donosi odluke iz svoje nadležnosti kada postupa kao Vlada kojoj je prestao mandat i kada ona ima kapacitet da obavlja samo tekuće poslove do izbora nove Vlade", istakao je LDP.

Hitnost održavanja sednice na kojoj bi se na ratifikaciju uputio energetski sporazum, istaknuto je još, ne može se pravdati time da to "nalažzu potrebe države", jer, kako je naveo LDP, "sporni Sporazum ne može proizvoditi nikakva pravna dejstva sve dok ne bude potvrđen u Narodnoj skupštini".

Skup pristalica LDP, koji su do sedišta Vlade stigli u protestnoj koloni krećući se centralnim beogradskim ulicama, protekao je bez incidenata.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE