• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kovač opet "pikira" RTB Bor

Austrijski industrijalac Mirko Kovač ne odustaje od RTB Bor i spreman je da uđe u zajednički posao sa Vladom Srbije.

 Kovač opet "pikira" RTB Bor Izvor: MONDO

Austrijski industrijalac Mirko Kovač ne odustaje od Rudarsko-topioničarskog basena Bor i spreman je da uđe u zajednički posao sa Vladom Srbije, koji bi mogao da rezultira podelom vlasništva nad RTB, piše bečki dnevni list "Esterajh".

Prema pisanju tog lista, Kovač, vlasnik koncerna "Atek", mogao bi da vodi RTB Bor, koji treba da se privatizuje, u "džoint venčer" (joint venture) aranžmanu sa Vladom Srbije.

Jedan neimenovani pregovarač rekao je listu da bi to bilo pomirljivo rešenje za Kovaca, podsećajući da je on ispao iz igre za RTB u prvom krugu privatizacije pošto nije ispoštovao rokove za isplatu.

Pošto je odustao drugi ponuđač, Rus Oleg Deripaska, vlasnik holdinga "Bazel", ministar za infrastrukturu Velimir Ilić najavio je nove pregovore sa Kovačom, dodajući da oni treba da vode ka brzom uspehu, prenosi dnevnik ukazujući da bi rešenje mogla biti delimična prodaja RTB Kovaču.

Kovač je rekao za "Esterajh" da je otvoren za sve varijante, ali da trenutno nije jasno ko je njenog partner za razgovore na strani vlasti Srbije.

List naglašava da su u toku pregovori o formiranju nove vlade Srbije i da bi oni mogli trajati do septembra.

Na novembarskom tenderu za prodaju RTB Bora najbolju ponudu dao je "Atek" - 466 miliona dolara. Ugovor o prodaji potpisan je 8. februara u Vladi Srbije, a "Atek" je trebalo da do 22. februara uplati celu prodajnu cenu za RTB, ali je na njegov zahtev Agencija za privatizaciju odobrila naknadne rokove za plaćanje kupoprodajne cene.

Ta firma je prihvatila predlog Agencije da do 29. februara uplati 150 miliona dolara, a preostali deo novca u vrednosti od 316 miliona dolara isplati do 4. aprila.

"Atek" je tražio dodatno produženje roka od dva meseca predloživši da umesto 316 miliona dolara, uplati 230 miliona dolara odmah a dodatnu sumu isplati do 7. maja.

Rešavanje dileme da li odobriti produžetak ugovora ili raskinuti ugovor sa "Atekom" prepušteno je Odboru za nadzor i sprovođenje privatizacije RTB Bor, koji je 9. aprila većinom glasova ministara odlučio da se sa "Atekom" raskine Ugovor.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE