• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pad prosječne plate u Republici Srpskoj u odnosu na prošli mjesec

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Prosječna plata isplaćena u avgustu 2023. godine u RS nominalno je veća, a realno je manja u odnosu na prethodni mjesec, podaci su Zavoda za statistiku.

 KM Izvor: CBBIH

Prosječna neto plata isplaćena u avgustu 2023. godine nominalno je veća za 0,6%, a realno je manja za 0,5% u odnosu na prethodni mjesec.

Prosječna bruto plata isplaćena u avgustu 2023. godine iznosila je 1.954 KM i takođe je nominalno jveća za 0,6%, a realno manja za 0,5% u odnosu na prethodni mjesec, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku RS.

Podaci Republičkog zavoda za statistiku RS pokazuju da je u odnosu na isti mjesec prošle godine, prosječna neto plata nominalno veća za 10,3%, a realno za 4,1%.

Najviša prosječna neto plata u avgustu 2023. godine, posmatrano po područjima djelatnosti, isplaćena je u području Informacije i komunikacije i iznosila je 1.681 KM, a najniža u području Građevinarstvo, 964 KM.

U avgustu 2023. godine, u odnosu na jul 2023, najveći nominalni rast neto plate zabilježen je u područjima Umjetnost, zabava i rekreacija 4,3%, Proizvodnja i snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 3,5% i Saobraćaj i skladištenje 3,4%.

U avgustu 2023. godine, u odnosu na jul 2023, nominalno smanjenje neto plate zabilježeno je u područjima Finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja 3,0%, Trgovina na veliko i na malo, popravka motornih vozila i motocikala 1,0% i Djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalnog rada 0,9%.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE