• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinezi grade autoput do Doboja?

Nakon "Alpine", "Štrabaga", "CPM-a", španskih i drugih firmi, u najavu izgradnje autoputa Banjaluka - Doboj uključuju se i Kinezi.

 Kinezi grade autoput do Doboja? Izvor: MONDO

Za danas je u Doboju najavljena tematska sjednica Vlade RS na kojoj će biti razmatrana informacija o dosadašnjim aktivnostima na pripremi izgradnje tog autoputa s prijedlogom odluke i predugovora s kompanijom "China Road & Bridge Corporation".

Prema nekim najavama, izgradnja 72 kilometra ovog putnog pravca, o kojem se priča više od pet godina, ali bez konkretne realizacije, mogla bi značiti novo zaduženje RS kod kineske banke u visini od 401 milion evra, prenose federalni mediji.

I ovaj aranžman zasniva se na neposrednoj pogodbi, jer nije raspisan tender na čijoj pripremi je već ranije bila angažirana i Evropska banka za obnovu i razvoju.

Prije nekoliko mjeseci premijer RS Aleksandar Džombić tvrdio je da je EBRD osigurao 70 miliona evra za izgradnju prve dionice ovog autoputa, od Prnjavora do Doboja, a da bi tender trebalo da bude raspisan do kraja maja. Rokovi su prošli, a u međuvremenu se ušlo u razgovore s kineskom kompanijom.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE