• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada spremna da kupi "Novoteks"

Vlada Republike Srpske namjerava da kupi imovinu Tekstilnog preduzeća "Novoteks" iz Trebinja, izjavio je premijer Aleksandar Džombić.

 Vlada spremna da kupi "Novoteks" Izvor: MONDO

"Sve zavisi od stečajnog upravnika `Novoteksa`, šta će predložiti, a Vlada je spremna da kupi firmu kako bi sačuvali radna mjesta", rekao je Džombić juče u Bileći uoči današnjeg izjašanjavanja o načinu prodaje "Novoteksa".

U Trebinju je danas u Privrednom Okružnom sudu u toku izjašanjavanje odbora povjerilaca o prijedlogu upravnika "Novoteksa" Lazara Đurđevića o načinu prodaje ovog preduzeća.

Prema ranijim najavama, postoji mogućnost da se proda preduzeće kao cjeline ili parcijalno, odnosno da se posebno prodaju proizvodni pogon, stari pogon i zemljište.

Kako Srna nezvanično saznaje, za kupovinu proizvodnog pogona zainteresovan je jedan kupac iz Njemačke.

Ukupna dugovanja preduzeća, koje je u stečaju od februara ove godine, veća su od 29 miliona KM, dok je procijenjena vrijednost imovine devet miliona KM.

"Novoteks" su, zbog učestalih štrajkova i obustava rada, od početka prošle godine napustili dugogodišnji kupci "Ceres" i "Braks" iz Njemačke, nakon kojih ni sitni partneri nisu htjeli poslovati sa ovom firmom zbog čega je preduzeće prestalo sa radom.

Preduzeće "Novoteks" je početkom juna sa firmom "Trenteks" iz Doboj Juga sklopio ugovor o šivenju HTZ opreme, pa je ovo preduzeće nakon dužeg prekida proizvodnje ponovo počelo sa radom, ali sa uposlene dvije od nekadašnjih deset proizvodnih traka.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE