• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komplikovane procedure na granicama usporavaju drumski saobraćaj

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Neophodno je pojednostaviti postupke i procedure na graničnim prelazima i ubrzati carinske postupke kako bi bili riješeni problemi drumskih prevoznika, složili su se zvaničnici iz nadležnog ministarstva Vlade RS i UIO BiH.

 Gradiška, most preko Save Izvor: Dejan Rakita/PIXSELL/PIXSELL

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Zoran Tegeltija konstatovali su danas da je, uz zajedničku koordinaciju nadležnih institucija, potrebno pojednostaviti procedure.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik direktora Sektora za carine Vladimir Dragičević i predstavnici Udruženja drumskih prevoznika Republike Srpske sa kojim je razgovarano o njihovim aktuelnim problemima, smanjenju zadržavanja drumskih prevoznika na graničnim prelazima i dužini trajanja carinskih postupaka prilikom izvoza i uvoza robe, prenosi Srna.

Bilo je riječi i o sinhronizaciji i koordinaciji rada službi na terminalima u BiH i službi susjednih država, problematici graničnog prelaza Karakaj i alternativi Bratoljub, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Predstavnici Udruženja drumskih prevoznika zahvalili su Čubriloviću i Tegeltiji za razumijevanje, navodeći da će rješenje problema olakšati rad i unaprijediti uslove rada prevoznika u Republici Srpskoj.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE