• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi sajam za žene u agrobiznisu RS

Sajam za žene u agrobiznisu Republike Srpske biće održan u Bratuncu od 15. do 17.oktobra.

 Prvi sajam za žene u agrobiznisu RS Izvor: MONDO

Sajam će biti održan u okviru kampanje Gender centra Vlade Republike Srpske "RAVNOPRAVNO za žene na selu! 2011" i obilježavanja 15. oktobra - Svjetskog dana žena na selu".

Ova aktivnost predstavlja podršku sistemskim mjerama za jačanje kapaciteta i vidljivosti žena na selu u Republici Srpskoj.  Sajam organizuje udruženje žena "Forum žena" Bratunac uz podršku Gender centra Vlade RS i UN WOMEN.

Partneri u realizaciji sajma su lokalna udruženja žena “Maja” Kravica, “Jadar” Konjević polje i “Priroda” Bratunac. Na sajmu će se predstaviti 30 udruženja žena sa sela, zadruge žena, te samostalne izlagačice iz cijele Republike Srpske.

Cilj sajma: Obilježavanje 15. oktobra - Svjetskog dana žena na selu”, promocija i predstavljanje udruženja žena sa sela, zadruga žena, individualnih proizvođačica, turistističkih organizacija koje u svojoj ponudi imaju seoski turizam, te kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske. Programski sadržaji sajma će doprinijeti osnaživanju žena na selu, podizanju svijesti javnosti o vidljivosti, značaju i ulozi žena na selu, koje su ostvarile vidne rezultate u agrobiznisu u Republici Srpskoj. Ovo će takođe biti prilika da se razmijene iskustva, usvoje nova znanja i vještine kroz niz edukativnih radionica.

Sajamski sadržaj čine: medijska promocija sajma, štandovi prezentacije udruženja i zadruga žena sa sela, javna tribina (prezentacija “Akcioni plan za unapređenje položaja žena na selu u Republici Srpskoj do 2015 godine”, video prezentacija "Uspješne žene u agro-biznisu Republike Srpske", radionice (“Žena nosilac razvoja seoskog turizma”, “Praktična izrada, promocija i plasman tradicionalnih prehrambenih i upotrebnih predmeta”, “Žene u agro biznisu - izrada biznis plana” i “Pravni okvir - udruženja i zadruge”), te kulturno - umjetnički program. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE