• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rekal" i na tržištu RS

Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić otvorio je u Trnu kod Laktaša pogon preduzeća "Rekal" za proizvodnju hemijskih sredstava, koja se koriste za mašinsko pranje i čišćenje.

 "Rekal" i na tržištu RS Izvor: MONDO

Pogon je otvoren zahvaljujući kreditnim sredstvima Investiciono-razvojne banke RS u iznosu od 500.000 KM i švedskog investitora koji ulaže oko milion KM.

Ovaj pogon će u početku na jednoj proizvodnoj liniji za punjenje deterdžentima kanistera kapaciteta od pet do 200 litara, zapošljavati desetak radnika.

Na svečanosti puštanja u rad ovog pogona, Džombić je rekao novinarima da je u pitanju je značajna investicija, kako za opštinu Laktaši, tako i za cjelokupnu RS.

"Vlasnici imaju namjeru da još investiraju u proširenje proizvodnih kapaciteta, a u tome neće izostati ni podrška Investiciono-razvojne banke RS", rekao je Džombić.

On je naglasio da na podršku Vlade RS i IRB-a mogu da računaju i drugi, domaći i strani investitori i kompanije, te podsjetio da je IRB za tri godine plasirala oko 700 miliona KM kredita u proizvodnju i proizvodne usluge, a sredstva su obezbijeđena i za narednu godinu.

Direktor preduzeća "Rekal" Banjaluka Dragan Stokuća rekao je da je, nakon osmogodišnje saradnje sa švedskim partnerom, kompanija koja se bavila trgovinom otvorila vlastiti pogon za proizvodnju hemijskih sredstava koji su potpuno ekološki, biorazgradivi i njihovo korišćenje je dozvoljeno u cijeloj EU.

"Naredni korak je otvaranje pogona za punjenje kanistera od jednog do pet litara automatskom punilicom, koja bi zapošljavala dodatnih 10 radnika", rekao je Stokuća.

On je naglasio da se sirovine nabavljaju iz zemalja regije i EU i dodao da proizvode "Rekala" koriste veliki hoteli i restorani u zemljama bivše Jugoslavije.

Iz kompanije "Rekal" najavljuju i nastavak investicija u zemljama jugoistočne Evrope.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE