• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šutanovac: Veće plate, ulaganje u opremu

Ukupno povećanje plata profesionalnih vojnika u 2008. godini biće izmedju 30 i 40 odsto, najavio ministar odbrane.

 Šutanovac: Veće plate, ulaganje u opremu Izvor: MONDO

Januarska plata profesionalnih pripadnika Vojske Srbije uvećana je u proseku za 17 odsto, dok će ukupno povećanje ove godine biti izmedju 30 i 40 odsto, izjavio je ministar odbrane Dragan Šutanovac.

U intervjuu agenciji Beta, on je kazao da je povećanje januarske plate prvo u nizu ovogodišnjih povećanja, koja neće biti linearna već na osnovu platnih grupa: "Biće to najveće povećanje u odnosu na plate u svim drugim državnim organima i do sada nezapamćeno povećanje primanja u vojsci. Iskreno se nadam da će to biti dobra stimulacija za sve koji rade u sistemu odbrane i da će doprineti da vojni poziv postane atraktivniji".

Šutanovac je dodao da će značajno povećanje dobiti i učenici Vojne gimnazije i studenti Vojne akademije. Nakon usaglašavanja penzija, koje je dovelo do povećanja od osam odsto najvećem broju penzionera, razmatra se i mogućnost uvećanja vojnih penzija za oko četiri odsto, što će činiti ukupno povećanje od preko 12 odsto.

Ministar je rekao da će, nakon januarskog povećanja, najniža plata u vojsci, koju prima vojnik po ugovoru - razvodnik, biti 21.380 dinara, dok će najviša plata biti oko 100.000 dinara.

Primanja najmladjih podoficira - vodnika Vojske Srbije, biće 24.600, dok će početna oficirska plata, koju će primati potporučnik, biti 35.000 dinara.

Ministar je ponovio da će za tehničko opremanje vojske u 2008. godini biti izdvojeno oko 7,5 milijardi dinara i da će od tih sredstava biti nabavljena sredstva veze, borbena i transportna vozila, puške domaće i strane proizvodnje, bespilotne letelice, balistička oprema i sredstva za noćno osmatranje.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE