• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kopaonički lobi" protiv turizma Stare planine

Predsednik opštine Knjaževac optužio "kopaonički lobi" za sprečavanje razvoja turizma na Staroj planini.

 "Kopaonički lobi" protiv turizma Stare planine Izvor: MONDO

Predsednik opštine Knjaževac Gradimir Živković ocenio je da se iza brige o navodnoj ekološkoj ugroženosti Stare planine, u slučaju primene masters plana Vlade Srbije o razvoju turizma u tom delu Srbije, kriju interesi u kojima prednjači "kopaonički lobi".

"Iza takvih upozorenja kriju se ugroženi interesi jakih lobija, gde prednjači onaj koji upravlja Kopaonikom, jer je očigledno da će im turistički centar na Staroj planini uskoro biti jaka konkurencija", rekao je Živković novinarima. On smatra da su ekolozi samo "paravan" iza koga su se sakrili oni koji su poveli kampanju, i upitao gde su bili "ekološki dušebrižnici" kada su se gasila sela dve opštine u podnožju Stare planine.

Živković je napomenuo da su velike svetske kompanije za razvoj zimskog turizma zainteresovane za izgradnju smeštajnih kapaciteta na Staroj planini, i da se očekuju ulaganja od nekoliko stotina miliona evra. "Kad republička vlada usvoji masters plan, u martu bi mogao da bude raspisan međunarodni tender za izgradnju smeštajnih kapaciteta na Staroj planini. Očekuje se da će do 2020. godine biti izgrađeni smeštajni objekti sa 18 hiljada ležaja", izjavio je predsednik opštine Knjaževac.

Državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Goran Petković ranije je potvrdio da će se prilikom realizacije masters plana razvoja Stare planine konsultovati i ekolozi.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE