• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kriza evra utiče na domaću ekonomiju

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da će rješenja koje EU bude preduzimala u vezi sa krizom evra bitno uticati na domaću ekonomiju.

 Kriza evra utiče na domaću ekonomiju Izvor: MONDO

Dodik je nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom EU za BiH Peterom Sorensenom rekao da će, ako i ne dođe do ukidanja evra, zajednička evropska valuta sigurno oslabiti, što će smanjiti i domaći potencijal.

On je naglasio da u takvoj situaciji politička pitanja u BiH treba staviti u drugi plan i organizovati panel o ekonomskim pitanjima, koja treba da budu prioritet.

Konstatujući da se u BiH još niko nije bavio pitanjem šta će se dogoditi ako evro značajno devalvira, Dodik je naglasio da ova zemlja "naprosto, ima sposobnost da održi na samom vrhu politička pitanja koja ne mogu pomoći u ovom trenutku".

Prema njegovim riječima, u ovom trenutku može pomoći dogovor o važnim ekonomskim temama, što znači i to da se može uticati na politiku Centralne banke BiH.

Dodik je naveo da je u ovom trenutku EU puna nepoznanica, ali da ne treba sumnjati da će ona kao koncept preživjeti i da će nastaviti funkcionisati sa određenim izmjenama.

"Malo poznajemo tu situaciju i moram priznati da se niko od Evropljana ne trudi da nam objasni šta se tamo dešava. Možemo samo da pretpostavljamo", kaže Dodik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE