• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinezi pokreću proizvodnju led rasvjete

Vlasnik i direktor kineske kompanije "Sanlajt" Čeng Dung Ji izjavio je da bi u blizini Banjaluke trebala da počne izgradnja pogona za proizvodnju led rasvjete

 Kinezi pokreću proizvodnju led rasvjete Izvor: MONDO

Vlasnik i direktor kineske kompanije "Sanlajt" Čeng Dung Ji izjavio je da bi u blizini Banjaluke uskoro trebalo da počne izgradnja pogona za proizvodnju led rasvjete, što će biti osnova da se u budućnosti ti proizvodi plasiraju u Evropsku uniju.

"U okolini Banjaluke već postoji proizvodnja koja je skladna mojoj. Ovih dana obilazili smo mnoge fabrike. Saznao sam važne detalje u vezi sa transportom, porezim i ostalom logistikom koja prati proizvodnju. Napravio bih biznis plan, pa zatim ponovo došao da razgovaram sa rukovodstvom Republike Srpske", rekao je Ji za "Fokus".

On je dodao da bi prvo investirao u opremu za proizvodnju, od nekoliko stotina hiljada evra. "To je početno ulaganje, dok bi procjene ukupnih ulaganja možda bile iznad onoga što je u Kini", rekao je Ji, koji nekoliko dana boravi u RS, gdje je, kako kaže, kroz razgovore sa rukovodstvom Srpske, privrednicima i građanima shvatio da postoji veoma dobar ambijent za ulaganje.

Na pitanje kao je došlo do saradnje kompanije "Sanlajt" sa vlastima i privrednicima u RS, Ji je naglasio da je Srpsku upoznao 2010. godine i tada stekao utisak da rukovodstvo brine za građane i ekonomiju, što je bio glavni razlog njegovog dolaska.

"Rukovodstvo Srpske bilo je u posjeti mojoj fabrici u Kini. Mnogo detalja su ispitivali, interesovali se za poreze i ostale detalje, želeći vjerovatno da preuzmu i neka iskustva koja im mogu pomoći za razvoj ovdje u RS. Mi smo u najjužnijem gradu u Kini, oni su izdaleka došli, sa sjevera Kine na jug, ali su došli želeći da unaprijede saradnju. Tada je sve počelo", podsjetio je Ji.

On je ocijenio da je Srpska u razvoju, zbog čega ima mjesta i prostora za ulaganja. "Namjeravam da donesem tehniku, pa da odavde počinje proizvodnja. Zainteresovani smo za proizvodnju, što bi, naravno, podrazumijevalo i zapošljavanje domaće radne snage. Postoji memoradnum koji je potpisan o pokretanju proizvodnje led rasvjete u RS", rekao je Ji i dodao da je ciljni kupac evropska zajednica.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE