• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fiskalna stabilnost RS nije ugrožena

Fiskalna stabilnost RS trenutno nije ugrožena, ali dalja blokada isplate novca sa računa UIO BiH mogla bi da dovede do ozbiljnijih posljedica

 Fiskalna stabilnost RS nije ugrožena Izvor: MONDO

Fiskalna stabilnost Republike Srpske trenutno nije ugrožena, ali dalja blokada isplate novca sa jedinstvenog računa Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH mogla bi da dovede do ozbiljnijih posljedica u vezi sa izvršavanjem budžetskih obaveza, izjavio je ministar finansija Srpske Zoran Tegeltija.

On je naveo da sredstva od indirektnih poreza koja su blokirana u UIO, a pripadaju Srpskoj, ni na koji način ne smiju biti uskraćena. "Za ta sredstva ćemo se boriti svim zakonskim sredstvima, uključujući i povlačenje saglasnosti za formiranje UIO", rekao je Tegeltija za "Glas Srpske".

On je dodao da bi budžet BiH za 2011. godinu, kao uslov za deblokadu jedinstvenog računa, mogao da bude usvojen do kraja mjeseca, ako bude političke volje.

UIO BiH juče je zatražila od Savjeta ministara i parlamenta BiH uputstvo za postupanje po odluci o privremenom finansiranju institucija i međunarodnih obaveza BiH za period od januara do marta 2012. godine, koja je usvojena krajem prošle godine.

Načelnik Odjeljenja za komunikacije UIO Ratko Kovačević istakao je da se u toj odluci navodi da će privremeno finansiranje institucija BiH u prva tri mjeseca 2012. godine biti na nivou četvrtine budžeta za 2011. godinu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE