• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IRB pridruženi član evropskog udruženja banaka

Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske postala je članica Evropskog udruženja javnih banaka (EAPB), saopšteno je iz ove banke.

 IRB pridruženi član evropskog udruženja banaka Izvor: MONDO

"Budući da BiH još nije članica EU ili zemlja kandidat, IRB Republike Srpske je dobila status pridruženog člana", ističe se u saopštenju i dodaje da je IRB Republike Srpske postala članica EARB na osnovu podnesene aplikacije od 29. novembra 2011. godine.

IRB navodi da su podršku za ulazak u članstvo pružili Hrvatska banka za obnovu i razvoj i Slovenačka izvozna i razvojna banka.

"Na ovaj način IRB Republike Srpske uspješno je nastavila internacionalizaciju svog poslovanja, a samim tim i dalje uključivanje privrednog razvoja Crpske u evropske i međunarodne tokove", ističe se u saopštenju.

Evropsko udruženje javnih banaka osnovano je 4. maja 2000. godine i predstavlja oko 100 finansijskih institucija iz različitih evropskih zemalja koje sveukupno imaju oko 15 odsto udjela na evropskom tržištu, bilans od oko 3.500 milijardi evra i 190 000 zaposlenih.

Članstvo u EAPB-u pruža mogućnost IRB-u za uspostavljanje nove i učvršćivanje postojeće saradnje sa srodnim javnim razvojnim institucijama evropskih zemalja i regiona kao što su javne finansijske institucije iz Austrije, Njemačke, Švajcarske, Italije, Slovenije, Hrvatske, Srbije.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE