• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džombić: Ne postoji odluka o blokadi kreditnih linija

Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić izjavio je da ne postoji odluka o blokadi kreditinih linija prema BiH, ali da postoji opasnost da se tako nešto desi, jer BiH od 1. januara ne plaća svoj inostrani dug.

 Džombić: Ne postoji odluka o blokadi kreditnih linija Izvor: MONDO

"Dobili smo informaciju da su neki zvaničnici u zajedničkim institucijama intervenisali kod međunarodnih finansijskih institucija da se ne priznaje otplata ino duga", rekao je Džombić za Radio-televiziju Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, to samo pokazuje da zajedničke institucije koriste svaku priliku da koče razvoj i infrastrukturne projekte Republike Srpske i ostvarivanje kreditinih linija o kojima ona pregovara sa međunarodnim finansijskim institucijama.

Mediji su objavili da je Evropska banka za obnovu i razvoj obustavila sve kredite za BiH i da je opstrukcijom na nivou BiH doveden u pitanje kredit za obnovu i razvoj Republici Srpskoj.

Na čekanju je 150 miliona maraka, koliko je odobreno za izgradnju autoputa Prnjavor - Doboj trenutno jer na čekanju jer BiH ne servisira svoj spoljni dug iako Srpska svoje obaveze izmiruje, navodi RTRS.

S obzirom da je Republika Srpska prethodnih godina izdvojila više od 500 miliona maraka za penzionere koji su radni vijek proveli u Federaciji BiH, o čemu postoje i presude Suda u Strazburu koje se ne provode u praksi, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić kaže da treba zahtijevati da se Srpska i Fond PIO obeštete za više stotina milionsku vrijednost.

"Pozivajući se na dvije presude koje imamo iz suda u Strazburu zahtijevati da se RS i Fond PIO obešteti za više stotina milionsku vrijednost koliko smo pretrpjeli štete za sve ove godine tokom kojih Srpska plaća penzije federalnim penzionerima", rekao je Đokić.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE