• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kompanija Facebook prodaje dionice

Kompanija "Facebook", čija je vrijednost procijenjena između 75 i 100 milijardi dolara, ove sedmice će emitovati novu emisiju dionica, što bi mogla biti jedna od najvećih prodaja dionica na Vol stritu.

 Kompanija Facebook prodaje dionice Izvor: MONDO

Zvaničnici kompanije planiraju predati potrebnu dokumentaciju u srijedu, a iznos dionica bi se tokom ove godine mogao povećati na vrijednost od 10 milijardi dolara. To bi prevazišlo i emisiju u kojoj je kompanija "Gugl" 2004. godine prodala svoje dionice u vrijednosti 1,9 milijardi dolara.

Međutim, prodaja dionica proizvođača automobila "Dženeral motors" iz novembra 2010. godine, kada je kompanija prodala dionice u vrijednosti od 20 milijardi dolara, i dalje je nedostižna.

Glasine o prodaji dionica "Facebooka" su se pojavile prije nekoliko mjeseci, a zvaničnici kompanije nisu željeli dati bilo kakav komentar.

"Facebook" je osnovao Mark Cukerberg, zajedno sa svojim kolegama studentima na Univerzitetu Harvard 2004. godine. Ova društvena mreža je brzo postala jedna od najpopularnijih internet stranica koja većinu profita prikuplja od reklama.

Kao privatna kompanija, "Facebook" ne mora objavljivati izvještaje o svojim računima. Međutim, prema prošlogodišnjim podacima koje je firma "Goldman Saks" poslala svojim klijentima, "Facebookova" neto dobit iznosi 355 miliona dolara na prihode od 1,2 milijardi dolara u prvih devet mjeseci 2010. godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE