• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tender za "Jat tehniku" u "Fajnenšel Tajmsu" i "Politici"

Agencija za privatizaciju objavila je javni poziv za učešće na međunarodnom tenderu za prodaju 70 odsto kapitala "Jat tehnike".

 Tender za "Jat tehniku" u "Fajnenšel Tajmsu" i "Politici" Izvor: MONDO

Rok za dostavljanje obavezujućih ponuda je 26. septembar 2008. godine do 16.30 časova.

Javni poziv objavljen je u ponedeljak u dnevnim listovima "Politika" i "Fajnenšel Tajms", a kao preduslov za dostavljanje obavezujućih ponuda je da se ponuđač u proteklih pet godina bavio remontom vazduhoplova ili aviotransportom i da je u poslednjoj poslovnoj godini ostvario prihod od najmanje 100 miliona evra.

Kao preduslov za podnošenje ponuda potrebno je da ponuđač uplati depozit ili licitacionu garanciju u iznosu od 500.000 evra, navedeno je u oglasu.

Koliko je do sada poznato u domaćoj javnosti, za kupovinu "Jat tehnike" interesovanje je iskazala jedna od najvećih svetskih kompanija za održavanja vazduhoplova - "ST inženjering" iz Singapura.

"Jat tehnika" je serviser svih velikih aviokompanija, a nedavno je sklopila i ugovore sa velikom američkom kompanijom za servisiranje motora "Hromoloj" kao i sa ruskim "Siberijan erlajnsom".

To preduzeće za održavanje aviona, motora i aviokomponenti zapošljava oko 950 ljudi i pored stručnog kadra, od vrednije imovine poseduje i tri hangara na atraktivnoj lokaciji.

Koliko tačno vredi "Jat tehnika" teško je reći jer se kompanija nije kotirala na berzi, mada su neke procene da bi prodajna cena trebalo da bude najmanje 10 puta veća od vrednosti kapitala koja je navedena u poslovnim knjigama preduzeća.

Sindikat "Jat tehnike" očekuje da će firma biti prodata za cifru između 100 i 200 miliona evra.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE