• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gorivo u Srbiji pojeftinilo!

Cijene goriva na pumpama Naftne industrije Srbije (NIS), osim za dva derivata, noćas od ponoći vraćene su na cijene od ponedjeljka.

 Gorivo u Srbiji pojeftinilo! Izvor: MONDO

Ovo je danas potvrdio ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović. Do pojeftinjenja goriva u Srbiji je došlo iako su u utorak stigle vijesti o novom poskupljenju.

Petrović je rekao da je berzanska cijena nafte sada u mirovanju, da se stabilizovao i kurs dinara, te da ne postoji nijedan ozbiljan razlog za promjenu cijena derivata na gore.

On je novinarima rekao da očekuje da će se cijena goriva stabilizovati.

U utorak, 20. marta, na pumpama NIS-a dizel je bio skuplji za jedan dinar u odnosu na ponedjeljak, 19. mart, a evropremijum BMB 95 za dva dinara po litru. Cijena benzina BMB 95 je snižena za 0,5 dinara po litru, a cijena evrodizela je ostala nepromijenjena.

Jučerašnje poskupljenje goriva bilo je šesto u posljednjih mjesec dana na pumpama u Srbiji, a od početka godine, gorivo u Srbiji je u prosjeku poskupilo za oko 15 dinara po litru.

Evrodizel i evropremijum BMB 95 na pumpama različitih naftnih kompanija u Srbiji dostigle su 151 dinar za litar (oko 1,37 evra), benzina BMB 95 oko 146 dinara (oko 1,3 evra), a dizela oko 142 dinara (oko 1,29) za litar.

Inače, od danas je skuplji benzin u FBiH za pet feninga.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE