• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U ponedeljak odluka o poskupljenju goriva

Ministarstvo finansija u ponedeljak bi trebalo da se izjasni o predlogu za poskupljenje goriva.

 U ponedeljak odluka o poskupljenju goriva Izvor: MONDO

Njime je predviđeno da se cena motornih benzina poveća za 2,65 dinara, a dizela za 3,1 dinar po litru, rečeno je Tanjugu.

Ministarstvo rudarstva i energetike je 16. juna ministarstvima finansija i trgovine uputilo zahtev za poskupljenjem cene goriva.

Cena motornog benzina i bezolovnog motornog benzina od 95 oktana trebalo bi, prema tom zahtevu, da bude povećana za 2,56 dinara - na 110,7 dinara po litru.

Cena dizela D-2 trebalo bi da bude povećana za 2,81 dinara - na 97 dinara po litru, eko 3 dizela za 2,99 dinara - na 101,33 dinara, a evro dizela za 3,2 dinara - na 106,39 dinara po litru.

Ulje za loženje trebalo bi da poskupi za 3,57 dinara - na 93,11 dinara za litar.

Uredbom o formiranju osnovne cene derivata predviđeno je da se domaće cene goriva na 15 dana usklađuju sa cenom nafte na svetskom tržištu i kursom američkog dolara, ukoliko se ukupna cena nafte promenila za 1,5 odsto.

Ukoliko je cena nafte promenjena, Ministarstvo rudarstva i energetike šalje zahtev ministarstvima trgovine i finansija za primenu novog cenovnika.

Tek po dobijanju saglasnosti ova dva ministarstva i objavljivanju novog cenovnika u "Službenom glasniku", ispunjeni su svi uslovi da se gorivo prodaje po novim cenama.

Ministarstvo finansija ima zakonski rok od sedam dana da razmotri zahtev Ministarstva energetike za poskupljenje goriva.

Poslednji put gorivo u Srbiji poskupelo je 30. maja, kada su motorni benzini poskupeli za 6,86 dinara, a dizel goriva za 8,03 dinara po litru.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE