• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potrošeno 498 milijardi dolara na reklamiranje

Promet u svjetskoj reklamnoj industriji prošle godine povećan je za 7,3 odsto u odnosu na godinu ranije i iznosio je 498 milijardi dolara.

 Potrošeno 498 milijardi dolara na reklamiranje  Izvor: MONDO

Prema podacima agencije AGB Nilsen, rast reklamne industrije u Africi i na Bliskom istoku u 2011. godini bio je 11 odsto i iznosi je 20 milijardi dolara.

Promet u azijsko-pacifičkom regionu porastao je za godinu dana 12 odsto na 213 milijardi dolara, dok je ista stopa rasta zabilježena i u Latinskoj Americi, gdje je promet u reklamnoj industriji povećan na 80 milijardi dolara.

U istom periodu, troškovi reklamiranja u američkim kompanijama pali su za 0,2 odsto na 31 milijardu dolara, a u Evropi za 0,4 odsto na 70 milijardi dolara.

Televizija je prošle godine opet bila najpopularniji mediji sa 65 odsto udjela u tržištu oglašavanja, a tokom izvještajnog perioda troškovi kompanija za televizijsko oglašavanje povećani su za 10 odsto na 324 milijardi dolara.

Značajan porast zabilježen je u oblasti onlajn oglašavanja, a preduzeća su u protekloj godini na vorld vajd veb (world wide web) - www oglašavanje potrošila 24 odsto više nego 2010 godine.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE