• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBS menja način objavljivanja srednjeg kursa

Narodna banka Srbije saopštila je da će od utorka 1. jula izmeniti način objavljivanja podataka o zvaničnom srednjem kursu dinara.

 NBS menja način objavljivanja srednjeg kursa Izvor: MONDO

NBS će od 1. jula, svakog radnog dana do 18 časova, preko svog veb sajta objavljivati podatak o zvaničnom srednjem kursu dinara prema evru, koji će se primenjivati od osam sati narednog radnog dana, a tada će se, kao i do sada, formirati i objavljivati kursne liste za zvanični srednji kurs dinara i prema drugim valutama.

NBS će, takođe, svakog radnog dana do 14 časova, preko svog veb sajta, objavljivati i podatak o kretanju kursa dinara u toku radnog dana, odnosno indikativni kurs na bazi podataka o obavljenoj trgovini na međubankarskom deviznom tržištu do 12.30 časova, navedeno je u saopštenju.

Na ovaj način obezbediće se da svi tržišni učesnici, kao i njihovi klijenti, istovremeno i blagovremeno budu obavešteni o kretanju kursa dinara, navedeno je u saopštenju.

NBS smatra da će informacija o kursu dinara istog radnog dana, a sa primenom od narednog dana, blagovremeno pripremiti učesnike za njihovo devizno poslovanje i da će doprineti stabilnijim odnosima na deviznom tržištu.

Novina je utvrđena izmenama Odluke o uslovima i načinu rada deviznog tržišta, a njen cilj je da se obezbedi pravovremeno informisanje tržišnih učesnika o kretanju kursa dinara, unapredi sistem izveštavanja banaka i omogući efikasniji monitoring tokova na deviznom tržištu, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE