• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veća naplata indirektnih poreza za 1,24 odsto

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH je za prva četiri mjeseca ove godine naplatila 1,493 milijardi KM indirektnih poreza po odbitku povrata, što je za 1,24 odsto više nego u istom periodu 2011.

 Veća naplata indirektnih poreza za 1,24 odsto Izvor: MONDO

U ovaj postotak je uključeno je i oko 15,7 miliona KM naplaćenih prihoda koji su ostali neusklađeni nakon usklađivanja uplata na Jedinstveni račun sa podnesenim prijavama/deklaracijama u modulima IT sistema Uprave, navodi se u biltenu Odjeljenja za makroekonomsku analizu UIO.

April je donio ogroman rast prihoda od akciza na uvozne cigarete od 81 odsto i domaće derivate nafte of 94 odsto, što je povuklo i rast ukupnih prihoda od akciza u aprilu od 31 odsto.

Nominalno u prva četiri mjeseca najveći porast od 30 miliona KM naplate je zabilježen kod akciza i nešto skromnije kod PDV-a.

Padom prihoda od carina pozitivni nominalni efekti su svedeni na oko 17 miliona KM.

Kumulativni rast prihoda u četiri mjeseca ove godine je neznatno premašio posljednje godišnje projekcije prihoda od indirektnih poreza iz aprila ove godine.

Kretanje naplate prihoda od indirektnih poreza u prva četiri mjeseca ukazuje na potrebu restriktivnijeg pristupa izradi budžeta za narednu godinu, konstatuju u Odjeljenju za makroekonomsku analizu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE