• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ugovor s Fijatom do kraja jula

Potpisivanje ugovora o saradnji sa italijanskim Fijatom očekuje se do kraja jula, rekao je gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

 Ugovor s Fijatom do kraja jula Izvor: MONDO

"U ovom političkom trenutku ima smisla očekivati da će, kako je ranije dogovoreno, ugovor sa Fijatom biti potpisan do kraja ovog meseca", smatra Stevanovic i objašnjava da je zato važno biti uz Vladu Srbije.

Uoči potpisivanja ugovora o partnerstvu sa Fijatom, prioritet gradske vlasti je da obezbedi novu industrijsku zonu sa kompletno uređenom komunalnom infrastrukturom, koja će biti ponuđena Fijatovim kooperantima iz Italije.

Nameravamo da, uz finansijsku pomoć Vlade, iskoristimo prostor na kome se nalaze vojni objekti, kaže Stevanović i precizira da su u pitanju lokacije kasarne u Grošnici i Divostinu, površine oko 200 hektara.

"Kragujevac svakodnevno posećuju predstavnici kooperatskih firmi Fijata iz Italije, pa očekujemo da uskoro bude poznat spisak zainteresovanih za ulaganja u nove fabrike ili partnerstvo sa domaćim firmama", dodao je on.

"Izvesno je da će naši proizvođači morati da se brzo prilagode zahtevima Italijana, a neki od njih i da potpuno izmene proizvodni program", objasnio je Stevanović.

Prema rečima gradonačelnika, u pitanju su velika imena u proizvodnji komponenti za automobile, sa kojima će gradska vlast otpočeti zvanične dogovore čim donesu odluku o investiranju.

U lokalnoj samoupravi najavljuju donošenje Akcionog plana za sprovođenje svih operativnih poslova, prema Memorandumu koji je sa italijanskim Fijatom potpisan 6. maja u Kragujevcu.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE