• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crna Gora: Prošle godine 195 miliona evra izgubljenih investicija

Crna Gora je prošle godine imala 195 miliona evra tzv. izgubljenih investicija, izjavio je direktor Agencije za promociju stranih investicija Petar Ivanović.

 Crna Gora: Prošle godine 195 miliona evra izgubljenih investicija Izvor: MONDO

Ivanović je istakao da strani investitori svakodnevno prepoznaju barijere za ulaganja, pa se najavljene i realizovane investicije ne podudaraju.

Kao razlog Ivanović navodi probleme u vezi sa pristupnim putevima, priključcima na elektro-mrežu i detaljnim urbanističkim planom.

Prema nedavno saopštenim podacima Centralne banke, od januara do marta ove godine neto priliv stranih direktnih investicija bio je 54 miliona evra, što je dvostruko manje nego u istom periodu lani.

Ivanović objašnjava da, ipak, nije sve tako crno jer Centralna banka prati samo novčane tokove i ne može da evidentira kroz svoj sistem ništa što je realna investicija u Crnoj Gori, ako ona nije bila praćena finansijskim transferima.

"Sa druge strane, Agencija za promociju stranih investicija obuhvata i sve ono što je reinvestirani profit kompanija. Recimo, ni `Telenor`, ni `Telekom` ni `M:tel` koju god novu investiciju da naprave ona nije obuhvaćena od Centralne banke a to nisu beznačajne investicije“, rekao je Ivanović crnogorskim medijima.


(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE