• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBS menja način objavljivanja srednjeg kursa dinara

NBS će preko svog veb sajta www.nbs.rs objavljivati podatak o zvaničnom srednjem kursu dinara prema evru, kao i prema drugim valutama

 NBS menja način objavljivanja srednjeg kursa dinara Izvor: MONDO

Narodna banka Srbije od danas menja način objavljivanja podataka o srednjem kursu dinara, tako što će svakodnevno do 14 sati saopštavati podatke o njegovom kretanju u toku radnog dana, a do 18 sati i zvanični srednji kurs koji će se primenjivati od osam sati narednog dana.

NBS će preko svog veb sajta www.nbs.rs objavljivati podatak o zvaničnom srednjem kursu dinara prema evru, kao i prema drugim valutama.

Svakog radnog dana do 14 sati NBS će na svojoj Internet stranici objavljivati i podatak o kretanju kursa dinara u toku radnog dana, odnosno, indikativni kurs na bazi podataka o obavljenoj trgovini na Međubankarskom deviznom tržištu do 12.30 sati.

Na ovaj način obezbediće se da svi tržišni učesnici, kao i njihovi klijenti, istovremeno i blagovremeno budu obavešteni o kretanju kursa dinara.

NBS smatra da će informacija o kursu dinara istog radnog dana, a sa primenom od narednog dana, blagovremeno pripremiti učesnike za njihovo devizno poslovanje i da će doprineti stabilnijim odnosima na deviznom tržištu.

Novina je utvrđena izmenama Odluke o uslovima i načinu rada deviznog tržišta, a njen cilj je da se obezbedi pravovremeno informisanje tržišnih učesnika o kretanju kursa dinara, unapredi sistem izveštavanja banaka i omogući efikasniji monitoring tokova na deviznom tržištu, navedeno je u saopštenju centralne banke.

(Tanjug/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE