• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barać: Nemoguć jednostrani raskid koncesije

Verica Barać preporučila je da se formira tim stručnjaka koji će proučiti ugovor o koncesiji za izgradnju autoputa Horgoš-Požega

 Barać: Nemoguć jednostrani raskid koncesije Izvor: MONDO

Predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać preporučila je da se formira tim stručnjaka koji će proučiti ugovor o koncesiji za izgradnju autoputa Horgoš-Požega i predložiti kako da Srbija izađe sa što manje štete iz tog ugovornog odnosa.

"Ne postoji mogućnost jednostranog raskida koncesionog, kao ni bilo kod drugog ugovora. Ugovorne strane mogu zatražiti raskid ugovora, o čemu odlučuje nadležni sud", rekla je Barać za agenciju Beta.

Ona je istakla da još nisu poznati svi detalji ugovora o koncesiji, kao ni posledice njegovog raskida za Srbiju.

"Sada su građani Srbije uvereni da su postojali razlozi zbog čega su se krili detalji koncesionog ugovora. Javnost konačno mora da zna šta piše u svim aneksima ugovora i o obavezama države u slučaju da se koncesija realizuje ili raskine ugovor", rekla je Barać.

Prema nejnoj oceni, najbolje bi bilo da se taj ugovor raskine sporazumno, jer bi u tom slučaju šteta po Srbiju bila samo u gubljenju kredibiliteta i poveranja stranih investitora.

"Srbiji je već imala velike troškove u pripremi koncesije i najmanje joj treba još jedan dugotrajan spor pred međunarodnom arbitražom", naglasila je predsednica Saveta za borbu protiv korupcije.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE