• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova Vlada po volji "Privrednika"

Najznačajnije kompanije i menadžeri u Srbiji podržavaju formiranje vlade DS-SPS, ali i puno od nje očekuju.

 Nova Vlada po volji "Privrednika" Izvor: MONDO

Klub "Privrednik", koji okuplja najznačajnije kompanije i vodeće menadžere u Srbiji, podržava formiranje nove proevropske i proreformske vlade i ne samo njenu nameru da radi u interesu dinamičnog rasta privrede, već i u interesu sveukupnog razvoja zemlje, izjavio je u četvrtak predsednik Kluba Danko Đunić.

Klub "Privrednik" od nove vlade očekuje da obezbedi makroekonomsku i monetarnu stabilnost, kontinuirano smanjenje poreza i doprinosa, podršku regionalnoj saradnji i investicijama srpskih kompanija u zemljama i okruženju, kao i podršku proizvodnom sektoru u Srbiji", poručio je Đunić na sastanku kome su prisustvovali članovi vlade, predstavnici političkih stranaka, strane diplomate i mnogobrojne javne ličnosti.

"Naša podrška novoj vladi zasniva se isključivo na našoj proceni i kriterijumu dugoročnih ekonomskih interesa srpske privrede, što pre svega znači završetak svih reformskih aktivnosti, integracije u evropske političke, ekonomske i naročito investicione poslove", rekao je on. Đunić je napomenuo da, što se tiče procena rada vlade i ministarstava, one će biti zasnovane na konkretnim rezultatima koje će vlada postizati.

Na pitanje da li Klub "Privrednik" očekuje mnogo od nove vlade, Đunić je rekao da je to sasvim izvesno i ukazao da iako je Srbija učinila mnogo u tranziciji proteklih godina, ukupna ekonomska situacija nije dobra.

"Naša ekonomska stabilnost je poremećena - preti nam visoka inflacija, krediti su skupi i nedovoljna je podrška za izvozno orijentisana preduzeća i za nove investitore, a tržišne reforme nisu završene", upozorio je Đunić.

On je dodao da Klub "Privrednik" od države očekuje uspostavljanje mehanizama, kao što je, na primer, Državna razvojna banka, kojima bi učestvovala sa povoljnim kreditima u projektima visokog prioriteta za Srbiju.

Đunić je izrazio uverenje da će nova vlada biti stabilna i trajati pun četvorogodišnji mandat, kao i sve buduće u Srbiji.

Sastanku u Klubu "Privrednik" prisustvovali su ministri odbrane i ekonomije i regionalnog razvoja, Dragan Šutanovac i Mlađan Dinkić, lider SPS-a Ivica Dačić, ambasador SAD u Beogradu Kameron Manter, predsednik "Delta holdinga" Miroslav Mišković, predsednik "Hemofarm koncerna" Miodrag Babić, predsednik Holding kompanije ITM Toplica Spasojević, članovi diplomatskog kora, predstavnici domaćih i stranih kompanija koje posluju u Srbiji, kao i mnogobrojne ličnosti iz javnog života u našoj zemlji.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE