• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska prinuđena da pozajmljuje pšenicu?

Susret ministara Srpske i Srbije, na kome će biti riječi o pozajmici pšenice Srpskoj, ukoliko to bude bilo potrebno, uskoro će biti organizovan.

 Srpska prinuđena da pozajmljuje pšenicu? Izvor: MONDO

To je najavio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Miroslav Milovanović.

"Veoma brzo ćemo organizovati susret na ministarskom nivou, kao što smo radili i do sada, da nam Srbija, ukoliko bude bilo potrebe, da pozajmicu određene količine pšenice, kako ne bi došlo do povećanja cijene hljeba", rekao je Milovanović.

On je pojasnio da će količine koje budu pozajmljene zavisiti od pšenice kojom raspolažu domaći proizvođači, te da će to biti između 20.000 i 30.000 tona.

Milovanović je podsjetio da Srpska ima potpisan sporazum o specijalnim vezama sa Srbijom, te da nema razloga da nema dobre odnose sa sadašnjom Vladom Srbije, kao što je imala sa bivšom.

On je istakao da je neodgovorno tražiti od Vlade da zbog suše proglasi stanje elementarne nepogode, te da je nemoguće ispunjavati želje lokalnih zajednica koje nisu izvršile svoje obaveze.

"Naročito je neodgovorno da se ispunjavaju želje lokalne zajednice kao što je Bijeljina, koja ima drugi po veličini budžet u Srpskoj. Da je opštinska administracija namjenski trošila novac imala bi načina da pomogne svojim poljoprivrednim proizvođačima i da isplati štete za poljoprivredne proizvođače", rekao je Milovanović novinarima u Bijeljini.

Ministar je napomenuo da je danas održan sastanak predsjednika Srpske Milorada Dodika sa poljoprivrednim proizvođačima, te dodao da će Vlada Srpske uskoro izaći sa konkrentnim prijedlozima za njih.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE