• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkonjić Grad: Grade postrojenje za preradu silicijuma

Postrojenje će prostirati na oko 70.000 metara kvadratnih, a investitor je preduzeće "Metal ege“ iz Italije

 Mrkonjić Grad: Grade postrojenje za preradu silicijuma Izvor: MONDO

Vlada Republike Srpske usaglasila je na današnjoj sjednici pismo namjere između Vlade Srpske, opštine Mrkonjić Grad i preduzeća "Metal ege“ iz Italije, koje će kao investitor graditi postrojenje za preradu silicijuma na teritoriji ove opštine.

Ministar finansija Zoran Tegeltija rekao je da je riječ o investiciji od 30 miliona evra, što će biti najveća grinfild investicija u BiH.

"Rok za završetak ukupnih radova je 24 mjeseca, kada će se kompleks postrojenja prostirati na oko 70.000 metara kvadratnih. Investitor je preuzeo obavezu da zaposli najmanje 100 radnika u procesu proizvodnje i već je odabrao lokaciju, tako da očekujemo da će pri kraju ove godine početi radovi na izgradnji postrojenja“, istakao je Tegeltija na konferenciji za novinare.

Vlada Srpske se u pismu namjere obavezala da ispoštuje obaveze u skladu sa Uredbom o podsticaju investicija i zapošljavanja nakon provedenog javnog konkursa, ukoliko investitor bude ispunjavao uslove iz tog konkursa i obezbijedi potrebnu količinu električne energije, te drvnog sortimenta prema tržišnim cijenama koje budu u tom trenutku vladale na tržištu Srpske.

"Ovo je jedan od najboljih projekata koji je u ovom trenutku mogao da nam se desi, jer sa sigurnošću možemo reći da se radi o investitoru koji počinje sa radovima, a ne koji će tek da radi neka istraživanja“, dodao je Tegeltija.

Konferencija za novinare održana je u Banjaluci nakon 79. sjednice Vlade Srpske.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE