• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić: Očekujem veću cenu za NIS

Ministar Mlađan Dinkić izjavio da očekuje veću cenu za NIS i saopštio da su tri kompanije zainteresovanje za gradnju na Staroj planini.

 Dinkić: Očekujem veću cenu za NIS Izvor: MONDO

Potpredsednik Vlade Srbije za privredni razvoj i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da očekuje da bude poboljšan deo energetskog aranžmana sa Rusijom koji se odnosi na prodaju Naftne industrije Srbije (NIS).

Na prvoj konferenciji za novinare posle formiranja nove vlade, Dinkić je rekao da se nada da će on voditi pregovore sa ruskim Gaspromom o prodaji NIS-a i da će u tom slučaju biti postignuto "najbolje moguće rešenje za Srbiju".

Sa ruskim partnerom će se, prema njegovim rečima, pregovarati o ceni za 51 odsto kapitala NIS-a i o investicijama u to preduzeće.

Dinkić je rekao da u energetskom sporazumu, koji će Vlada uputiti Skupštini na ratifikaciju, nije navedena cena za većinski udeo u NIS-u.

"Verujem da se u pregovorima može postići daleko povoljnija cena za NIS od one koja se pominje u javnosti, a moraće i da se precizira koji deo imovine te kompanije se prodaje", istakao je Dinkić.

Dinkić, koji je i u prethodnoj vladi bio ministar ekonomije i regionalnog razvoja, kao potpredsednik nove vlade ovlašćen je da koordinira rad ekonomskih resora Vlade Srbije od značaja za sporovođenje politike privrednog razvoja, kao i saradnju Vlade sa međunarodnim finansijskim institucijama.

U njegovoj nadležnosti su i infrastrukturni projekti nacionalnog i regionalnog značaja, restrukturiranje i privatizacija javnih preduzeća, zajedno sa predsednikom Vlade, i sveobuhvatna reforma propisa.

Dinkić je za narednu nedelju najavio i razgovore sa predstavnicima FIAT-a strateškom partnerstvu u kragujevačkoj Zastavi, i saopštio da su za izgradnju turističkog kompleksa na Staroj planini zainteresovane dve strane i jedna domaća kompanija.

On je rekao da su se prijavile kompanije iz Nemačke, Austrije i Energoprojekt iz Srbije i spremne su da ulože po 250 miliona evra.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE