• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić: Tender za autoput od Horgoša do Novog Sada

Mlađan Dinkić izjavio je da će biti raspisan tender za izgradnju autoputa od Horgoša do Novog Sada.

 Dinkić: Tender za autoput od Horgoša do Novog Sada Izvor: MONDO

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da će ugovor za izgradnju autoputa Horgoš-Požega biti stavljen van snage i da će biti raspisan tender za izgradnju autoputa od Horgoša do Novog Sada.

Dinkić je za "Večernje novosti" rekao da je Nacionalni savet za infrastrukturu doneo jednoglasnu odluku da se ne prihvate dodatni zahtevi koncesionara za izgradnju autoputa Horgoš-Požega i da je definitivno odlučeno da se taj ugovor stavi van snage.

Dinkić, koji je i potpredsednik Vlade Srbije, rekao je da je o odluci Saveta obavestio zastupnike tog konzorcijuma i da očekuje da će odnosi uskoro biti rasčišćeni.

On je naveo da je napravljen plan finansiranja za izgradnju autoputa u Vojvodini i da očekuje da Srbija dobije kredit od Svetske banke kojim bi bio pokriven deo troškova.

"Odlučeno je da se odmah krene u izgradnju Koridora 10, čija vrednost iznosi milijardu i 700 miliona evra. Prioritet je početak izgradnje autoputa Beograd - Južni Jadran", rekao je on.

Dinkić je kazao da će Vlada Srbije u četvrtak doneti uredbu o podsticanju velikih strateških investitora u oblasti informacione tehnologije i telekomunikacija, elektronike i automobilske industrije.

On je najavio da će Vlada Srbije naredne nedelje usvojiti zakon o oduzimanju imovine stečene korupcijom i kriminalom i promene zakona o sprečavanju sukoba intresa, kojim će se svi političari na državnim funkcijama obavezati da javno prijave imovinu na početku i kraju mandata pod pretnjom kazne zatvora ako daju lažne podatke.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE