• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"M:tel": Neto dobit 109,96 miliona KM

 "M:tel": Neto dobit 109,96 miliona KM Izvor: MONDO

Prema finansijskom izvještaju za 2012. godinu, ukupni prihodi i ukupni rashodi su za jedan odsto viši u odnosu na prethodnu godinu, a zarada po akciji bila je 0,22 KM, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Ističući da je konstantno prilagođavanje ponude potrebama i platežnoj moći korisnika rezultiralo zadržavanjem liderske pozicije u segmentu mobilne telefonije, iz "M:tela" navode da je, prema procjenama kompanije, tržišno učešće na kraju 2012. godine iznosilo 44,58 odsto, čime je nastavljen trend rasta u ovom tržišnom segmentu.

Ukupan broj korisnika mobilne telefonije na kraju prošle godine iznosio je 1.414.774, što je tri odsto više u odnosu na 2011. godinu.

Kompanija je do 31. decembra prošle godine imala 41.346 korisnika integrisanih usluga, 110.204 korisnika usluga `adsl` i 305.230 korisnika fiksne telefonije.

U saopštenju se navodi da je u prošloj godini ponuda unaprijeđena u segmentu integrisanih usluga fiksne telefonije, interneta i digitalne televizije.

"Da su korisnici prepoznali značajne pogodnosti `M:tel` integrisanih usluga, promovisanih pod `open` brendom, najbolji pokazatelj je rast baze korisnika od 79 odsto u odnosu na 2011. godinu", dodaje se u saopštenju.

Investicije kompanije u prošloj godini iznosile su 43,72 miliona KM, što je rezultiralo tehnološkim napretkom, unapređenjem mrežnih performansi i proširenjem tehničkih kapaciteta.

Iz "M:tela" navode da je ova kompanija u protekloj godini nastojala da obogati sredinu u kojoj posluje brojnim ulaganjima u humanitarne svrhe, sport, kulturu, obrazovanje i ekologiju, te da je kroz društveno odgovorno poslovanje prepoznata kao kompanija koja nesebično pomaže prijevremeno rođenim bebama i njihovom odrastanju.

"Nagrađujući znanje i izuzetnost, `M:tel` je pomogao najtalentovanijim studentima, a kontinuirano doprinosi i razvoju lokalne IT zajednice", navodi se u saopštenju i dodaje da će kompanija nastaviti da ulaže u razvoj svih segmenata usluga kako bi ispunila očekivanja korisnika, zaposlenih i akcionara, i ostala primjer uspješnog i društveno odgovornog poslovanja, ne samo u BiH, nego i šire.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE