• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lagumdžija otvorio poslovni forum BiH - UAE

Predstavnici preko 50 kompanija iz BiH predstavili su u Abu Dabiju predstavnicima Ujedinjenih Arapskih Emirata projekte za investiranje u BiH.

 Lagumdžija otvorio poslovni forum BiH - UAE Izvor: MONDO

Otvarajući "Poslovni forum BiH - UAE" u Abu Dabiju, ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija je ukazao na brojne mogućnosti i postojanje dobrog okvira za poslovanje u BiH.

Lagumdžija je naglasio da BiH ima dobre makroekonomske pokazatelje, stabilnu valutu koja je vezana za evro, visokoobrazovanu i kvalifikovanu radnu snagu i jasnu perspektivu članstva u EU i NATO.

On je rekao da priliku za dobro poslovanje predstavlja činjenica da je BiH članica CEFTA, što je čini dijelom velikog tržišta sa gotovo 30 miliona potrošača, kao i to što postoji Sporazum o slobodnoj trgovini između BiH i Turske.

Lagumdžija je istakao odlučnost BiH da ponovno izgradi mostove saradnje sa drugim zemljama u regionu Zapadnog Balkana, što je odluka koja je postala motorna snaga za promjene i generator velikih infrastrukturnih programa, investicija i brojnih poslovnih prilika.

"U BiH i regionu zapadnog Balkana danas možete pronaći nova tržišta, investicione mogućnosti i partnere koji vam mogu ponuditi dobre i kvalitetne proizvode koji se već izvoze u zemlje zapadnog Balkana, EU, Turske i druge zemlje u svijetu", istakao je Lagumdžija.

On je pozvao prisutne privrednike i zvaničnike UAE da iskoriste mogućnost za uspostavljanje dobrih veza i uključivanje novih kvalitetnih kontakata iz BiH i u poslovne mreže te zemlje.



Na forumu su učestvovali i potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Bruno Bojić, generalni direktor Trgovinske i industrijske komore Abu Dabija, koja je bila domaćin foruma, Mohamed Helal El Muhairi, te predstavnici velikog broja finansijskih fondova UAE i kompanija.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE