• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sindikalci: Protest zbog nerada poslanika

Sindikat iz Kruševca najavio je da će od centrale tražiti da organizuje masovne proteste zbog "neozbiljnog ponašanja i nerada poslanika".

 Sindikalci: Protest zbog nerada poslanika Izvor: MONDO

Sindikat iz Kruševca najavio je da će od centrale sindikata zatražiti da organizuje masovne radničke proteste ispred zgrade Skupštine Srbije zbog "neozbiljnog ponašanja i nerada poslanika".

Predsednik Veća Samostalnog sindikata Kruševca Milenko Mihajlović rekao je na sastanku sindikalaca da odugovlačenje skupštinskih zasedanja može dovesti do likvidacije neprivatizovanih firmi, jer potencijalni kupci zbog takve političke situacije oklevaju da iznesu svoje namere za kupovinu.

"Krajnje je vreme da pozovemo na odgovornost poslanike koje mi, građani, plaćamo i koji primaju i po nekoliko stotina hiljada dinara, imaju mnoge beneficije i poslanički imunitet, a ništa ne rade u trenutku kada fabrikama preti likvidacija do kraja godine", kazao je Mihajlović.

Na sastanku sindikalaca saopšteno je da u Kruševcu na privatizaciju čeka još pet kolektiva i da je od toga samo za Hemijsku industriju "Župa" 20. juna raspisan tender, ali do sada niko nije otkupio tendersku dokumentaciju.

Industrija mašina i komponenata - IMK "14. oktobar" iz Kruševca čeka da se okonča privatizacija kragujevačke "Zastave", kažu sindikalci.

Među neprivatizovanim firmama su i konfekcija "Zvezda" koja je izašla iz stečajnog postupka i sa 320 zaposlenih predstavlja najveću tekstilnu industriju u Rasinskom okrugu, Fabrika nameštaja "Savremeni dom", za koji je zainteresovan jedan italijanski konzorcijum, ali država prethodno treba da joj otpiše deo dugova.

Preduzeće "Kristal" zbog nedostatka sredstava nije u stanju da plati procenu kapitala, dodao je on.

Na sastanku sindikata dogovoreno je da se početkom septembra organizuje sastanak sa predstavnicima lokalne vlasti u Kruševcu, kako bi se učesnici u radu skupštine upozorili na sve težu privrednu situaciju u gradu.

Mihajlović je kazao da Vlada Srbije nije ispunila obećanje da će proširiti dejstvo kolektivnog ugovora na sve firme u Srbiji.

Prema njegovim rečima, sindikat je dobio informacije da se u nekim privatizovanim preduzećima već pripremaju aneksi ugovora o radu i uvode mininalne zarade, koje kasnije treba da posluže kao osnovica za isplatu otpremine, kazao je on, ne navodeći o kojim preduzećima je reč.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE