• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kreveti iz Petrova u Kini i na Karibima

Početkom 2014. u Petrovu će punim kapacitetom proraditi fabrika kreveta "Napko Beds", a izvoz će biti povećan sa sadašnjih 15 do 18, na 30 miliona KM

 Kreveti iz Petrova u Kini i na Karibima Izvor: MONDO

Početkom naredne godine u Petrovu punim kapacitetom će proraditi fabrike kreveta "Napko Beds", a povećanjem proizvodnje i broja radnika izvoz će biti povećan na 30 miliona KM (15,3 miliona evra), ili pet kamiona izvezene robe dnevno.

Trenutni izvoz fabrike na godišnjem nivou je od 15 do 18 miliona KM, a kreveti se izvoze u Holandiju, Njemačku, Austriju, Švajcarsku, Belgiju, Kinu i na Karibe, prenosi portal Indikator.ba.

Vlasnik fabrike, koja trenutno radi u zakupljenom prostoru, Holanđanin Denis Kornelisen, kupio je tri puta veću fabričku zgradu i prateće objekte od preduzeća "Kemokop" u koju će investirati pet miliona KM.

Kornelisen kaže da su Holanđani izabrali ovo mjesto u BiH, jer su Petrovljani dobri radnici, a opština ima veliku volju da stvori dobar poslovni ambijent za ulagače. U fabrici kreveta sada radi 180 radnika, a od nove godine posao će dobiti njih još 70.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE