• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bugari preuzimaju Fabriku duvana Banja Luka

Bugarska firma "Bulgartabak" kupila je većinski paket akcija banjalučke Fabrike duvana.

 Bugari preuzimaju Fabriku duvana Banja Luka Izvor: MONDO

Do kraja avgusta ili u prvoj polovini septembra na Banjalučkoj berzi može se očekivati blok akcija kojima će bugarski holding "Bulgartabak" preuzeti većinski paket akcija Fabrike duvana Banjaluka od laktaške firme "Antonić trejd", javljaju Novosti.

Ovo je potvrdio medijima vlasnik Fabrike duvana Banjaluka Nebojša Antonić. On kaže rekao da u međuvremenu treba završiti još pojedine tehničke stvari, da bi novi većinski vlasnik konačno preuzeo Fabriku duvana Banjaluka.

Antonić je dodao i da je Konkurencijski savjet BiH dao dozvolu bugarskom holdingu "Bulgartabak" da preko svoje članice "Blagoevgrad" preuzme većinski paket, odnosno 55 odsto akcija od preduzeća "Antonić trejd".

S druge strane, Miroslav Marinković, predsjednik Sindikalne organizacije Fabrike duvana Banjaluka potvrdio je da se grupa radnika iz Banjaluke trenutno obučava na novim mašinama u "Bulgartabaku" u Bugarskoj.

Inače Vlada Republike Srpske potpisala je 9. aprila Memorandum o razumevanju sa kompanijom "Bulgartabak". U ime Vlade RS Memorandum je potpisala premijer Željka Cvijanović, a u ime "Bulgartabaka" izvršni direktor kompanije Vencislav Čolakov. Ovim dokumentom "Bulgartabak" se obavezuje da će u naredne tri godine zadržati postojeći broj radnika, izvršiti investiranje u modernizaciju fabrike i početi sa proizvodnjom prepoznatljivih brendova.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE