• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponude za IMR do petka

Tender za prodaju 90 odsto kapitala Industrije motora Rakovica (IMR) u restruktruriranju biće zatvoren u petak, 5. septembra.

 Ponude za IMR do petka Izvor: MONDO

Za sada nema najave o eventualnom novom produžavanju trećeg pokušaja tenderske prodaje IMR-a, kazali su u Agenciji za privatizaciju Srbije.

Treći tender za prodaju IMR-a raspisan je 29. novembra 2007. godine, a rok za dostavljanje ponuda potencijalnik kupaca, produžavan je četiri puta, poslednji put u julu ove godine.

Beogradske berza najavila je i da će 8. septembra organizovati prvo trgovanje akcijama IMR-a po početnoj ceni od 1.000 dinara, što je i nominalna vrednost akcija.

U trgovanje na vanberzanskom tržištu po metodu preovlađujuće cene biće uključeno ukupno 236.214 akcija IMR-a, a obračnska vrednost tih hartije od vrednosti je minus 490 dinara po komadu, navodi belex.

Fabrka IMR zapošljava oko 860 radnika i raspolaže zemljištem površine 22,3 hektara, na kojem se nalaze hale za proizvodnju motora i traktora.

Beogradski IMR proizvodi dizel motore, traktore i rezervne delove, ukupni kapital preduzeca je procenjen na oko 28 miliona evra, a dugovi su, prema podacima iz privatizacionog prospekta, oko 33 miliona evra

Prema podacima Agencije za privredne registre, IMR je u 2007. godini imao poslovne prihode od 407 miliona dinara (oko pet miliona evra) i poslovne rashode od 858 miliona dinara (oko 11 miliona evra). Ukupan gubitak fabrike dostigao je 558 miliona dinara (sedam miliona evra).

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE