• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Pomoć privredi dodatnim mjerama

Premijer RS izjavila je da se ekonomskom politikom za 2014. godinu uvode dodatne mjere koje bi trebalo da omoguće "privredi da prodiše“.

 Cvijanović: Pomoć privredi dodatnim mjerama Izvor: MONDO

"Ovo je vrijeme u kojem moramo da se držimo čvrsto zajedno i da postoji interakcija između radnika i poslodavaca i između Vlade koja im je na raspolaganju", rekla je premijer RS Željka Cvijanović.

Ona je naglasila da se mora shvatiti da su potrebe takve da Vlada Srpske mora da interveniše, a dobra prilika da se to učini je kroz ekonomsku politiku.

Govoreći o uvođenju neoporezivog dijela plate radnika u Srpskoj U iznosu od 150 KM, Cvijanovića je istakla da će ova mjera proizvesti pozitivan efekat i da će pomoći i malim i velikim firmama.

"Vlada Srpske se prilikom donošenja ove mjere rukovodila time da nema ničega diskriminatorskog u tome, jer se uvodi mjera koja pomaže svima", rekla je Cvijanovićeva za Radio-televiziju Republike Srpske.

Ona je naglasila da Vlada razumije potrebe privrede i da je dobra prilika da se interveniše, kao i da ovu mjeru nije bilo lako donijeti, jer se time Vlada Srpske odriče određenih prihoda kako bi pomogla privrednicima da ne stave ključ u bravu, nego da zadrže svoje radnike.

Govoreći o drugoj mjeri koja se odnosi na reformu u oblasti fiskalizacije i rasterećenju male privrede, Cvijanovićeva je navela da je ova mjera bila rezultat razgovora sa malim preduzetnicima, koji su objasnili šta im predstavlja problem u radu.

"Sa ministarom finansija sam obilazila radnje i razgovarala sa ljudima o tome šta im predstavlja problem. Kao rezultat toga i još nekih razgovora uveli smo i ovu mjeru kako bi ljudima olakšali poslovanje", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da Vlada Srpske mora da reaguje ukoliko mali preduzetnici kažu da im nešto predstavlja opterećenje.

"Vrijeme je teško i ne smijemo zaboraviti da smo mi jedina zemlja koja nije povećavala poreske stope čitav niz godina krize, niti je uvodila nove poreze", rekla je Cvijanovićeva.

Ističući da vlade u regionu intervenišu da uzmu dodatna sredstva kroz poreze, Cvijanovićeva je navela da Vlada Srpske to nije uradila već je odlučila da donese mjere koje će se kretati u okviru realnih mogućnosti za Vladu, a istovremeno obezbijediti rasterećenje privrede.

"Definisali smo Ekonomsku politiku ciljanu, kratku i jednostavnu. Želimo da idemo zajedno, svi su nam partneri i da vidimo kako da sa svim grupama stanovništva radimo, kako da uvedemo reda, kako da se solidarišemo i na koji način da pomognemo jedni drugima", rekla je Cvijanovićeva.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE