• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uljari pod prismotrom Ministarstva poljoprivrede

Ministar poručio uljarima da poštuju dogovor sa poljoprivrednicima oko otkupne cene suncokreta ili...

 Uljari pod prismotrom Ministarstva poljoprivrede Izvor: MONDO

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin poručio je poljoprivrednicima u Srbiji da će ih država podržati ne samo u proizvodnji nego i kad budu prodavali svoje proizvode.

Na "Danu polja" jesenjih kultura na Rimskim Šančevima kraj Novog Sada, on je rekao da će Ministarstvo poljoprivrede insistirati da domaće uljare isplate ugovorenu cenu suncokreta poljoprivrednim proizvođačima ili će u suprotnom biti preispitana državna zaštita domaće industrije ulja.

"Uljari su izuzetno dobro zaštićeni kako carinama tako i subvencijama za izvoz, koje iznose oko deset odsto", rekao je Dragin novinarima i napomenuo da se mora omogućiti zdrava konkurencija na tržištu u svim oblastima agrara.

Dragin je dodao i da državi "ne pada na pamet da zabranjuje izvoz šećerne repe, jer se zalaže za slobodno tržište poljoprivrednih kultura".

Ministarstvo poljoprivrede će nastojati da što više ulaže u porodična gazdinstva, kao osnove našeg agrara, istakao je on i naglasio da će do kraja godine biti isplaćene sve subvencije od 120 evra po hektaru a ukoliko bude mogućnosti sledeće godine bi ti podsticaji mogli da budu i veći.

"Nastojaćemo da pooštrimo kriterijume za dobijanje državnih subvencija u agraru tako što će novac moći da dobiju samo profesionalna registrovana gazdinstva a nikako poljoprivredna preduzeća ili oni koji se poljoprivredom bave iz hobija", rekao je ministar.

On je dodao da je priprema novog agrarnog budžeta počela, da se ne može očekivati njegovo znatnije povećanje ali da raspodela državnog novca namenjenog poljoprivredi može da bude mnogo bolja.

(www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE