• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

London: Forum svih premijera Zapadnog Balkana

Premijeri svih sedam zemalja regiona učestvovaće na Investicionom forumu za Zapadni Balkan 24. februara u Londonu

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) najavila je da će 24. februara u Londonu organizovati Investicioni forum za Zapadni Balkan na kojem će učestvovati premijeri svih sedam zemalja regiona.

Kako se navodi na sajtu EBRD (www.ebrd.com), na skupu će učestvovati premijeri Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije i Crne Gore.

"Ideja je da se predstavi region kao cjelina i kao odredište za investicije. Nadamo se da će konferencije, pored neophodnih stranih investicija, poslati i snažnu političku poruku o zrelosti i stabilnosti regiona", rekao je viši politički savetnik u EBRD Oleg Levitin.

Glavne teme investicione konferencije biće regionalna integracija kroz putne koridore, gasovode, širenje proizvodnog sektora, navela je EBRD.

Skup će biti idealna prilika da poslovni lideri i internacionalne kompanije saznaju više o zemljama Zapadnog Balkana i ulozi koju EBRD ima u njima, navela je banka.

"Vjerujemo da regionalne integracije moraju da postanu prioritet", rekao je direktor EBRD za Zapadni Balkan Klaudio Vecoli (Claudio Viežoli).

EBRD smatra da su podrška i promocija Zapadnog Balkana posebno važni da bi se razvio region kroz jačanje postojećih potencijala.

Države Zapadnog Balkana mogu da koriste IFI akcioni plan za rast u centralnoj i jugoistočnoj Evropi koji predviđa ulaganje više od 30 milijardi evra 2013. i 2014. godine.

EBRD je u državama Zapadnog Balkana tokom 2013. godine uložila više od 1,2 milijarde evra u 80 projekta, što je rekordan iznos investicija u jednoj godini. Ukupne inveticije EBRD u region tokom godina dostigle su 10,5 milijardi evra.

Skup će biti održan po takozvanoj "gimnih formuli" što znači da neće biti državnih simbola već će na tablama biti samo imena učesnika. 

(Beta/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE