• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krađa stranih donacija "zapalila" FBiH!

Pravi razlog bunta u FBiH je korupcija spektakularnih razmjera u kojoj su za individualno bogaćenje potrošene milijarde dolara strane pomoći

Razloge za nezadovoljstvo stanovništva u FBiH, koje je preraslo u destruktivni haos, treba pokušati objasniti kroz visok udio međunarodne pomoći u odnosu na rast bruto domaćeg proizvoda, a to je u FBiH bila uobičajena pojava od završetka rata, smatra ekonomista iz Londona Saša Milojević.

"Razlozi za bunt veoma lako će biti objašnjeni prateći tokove novca, s obzirom na to da statistike za međunarodnu pomoć koju je FBiH dobila očigledno ukazuju na korupciju spektakularnih razmjera, da su sredstva iskorišćena za individualna bogaćenja", objašnjava Milojević u autorskom tektstu objavljenom na portalu www.makroekonomija.org.

On smatra da Republika Srpska i Federacija BiH nemaju identične povode za socijalni bunt, jer je BiH kumulativno od međunarodne zajednice dobila više od 14 milijardi dolara pomoći, koja nije bila ravnomjerno distribuisana između entiteta, pa je Srpska od te količine primila svega oko 10 odsto.

Milojević je istakao da se poslije rata Srpska daleko više oslanjala na vlastitu ekonomiju, nego što je to slučaj sa FBiH.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE