• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zarubežnjeft ulaže još 30 miliona evra

Ruska kompanija "Zarubežnjeft" će uložiti dodatnih 30 miliona evra u poboljšanje uslova rada u Rafineriji u Brodu.

To je rečeno u srijedu nakon sastanka u Moskvi Milorada Dodika, predsjednika RS, s rukovodstvom ove ruske kompanije.

Kako je saopšteno iz Palate predsjednika, Dodik je u razgovoru sa Sergejem Kudrjašovom, direktorom "Zarubežnjefta", izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom s tom ruskom kompanijom i ukazao na njihovu socijalnu odgovornost prema zaposlenima.

Razgovarano je i o mogućnosti snabdijevanja gasom Rafinerije u Brodu, što će, kako je rekao direktor "Zarubežnjefta", poboljšati ne samo efikasnost rada, nego i ekološke uslove.

Kudrjašov je izrazio zadovoljstvo investicijama u RS i odnosima s njenim vlastima.

"Upravo dobri odnosi značajno pomažu u realizaciji projekata naše kompanije", istakao je on.

Na sajtu Ruske pravoslavne crkve objavljeno je juče da je patrijarh Kiril izrazio zadovoljstvo što je upravo Dodik postao dobitnik priznanja Fonda jedinstva pravoslavnih naroda, koje mu je u utorak uručeno u Moskvi, prenijela je Srna.

"Vi kao pravoslavac i predsjednik RS poklanjate veliku pažnju podizanju crkava i podršci Pravoslavnoj crkvi. Poznato nam je koliko se brinete o srpskom narodu, koji živi na teritoriji države čiji je dio RS, kako se časno i principijelno borite za interese svog pravoslavnog naroda", rekao je patrijarh Kiril prilikom susreta sa Dodikom u moskovskoj Patrijaršiji.

Patrijarh Rusije je istakao da je RS najprosperitetniji dio BiH, što potvrđuje da je srpski narod radan i talentovan, da zna da radi i da čak i u teškim uslovima obezbjeđuje sve što je potrebno za život.

Patrijarh Kiril podsjetio je na svoju posjetu RS u teško ratno vrijeme, istakavši da se sjeća tadašnjih susreta s rukovodstvom i s koliko teškoća su uspjeli doći do Sarajeva.

Dodik se u utorak sreo i sa Sergejem Lavrovim, ministrom spoljnih poslova Rusije, a njegova posjeta Rusiji završava sutra.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE