• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grci zainteresovani za Geneks

Grčka kompanija Lampsa daće ponudu za kupovinu Geneksa (Genexa) iz Beograda, potvrđeno je u toj kompaniji.

 Grci zainteresovani za Geneks Izvor: MONDO

Agencija za privatizaciju objavila je krajem decembra prošle godine tender za prodaju hotela i drugih objekata Geneksa na Kopaoniku, po početnoj ceni od 45 miliona evra, i u Beogradu po početnoj ceni od
85 miliona evra.

Imovina na Kopaoniku obuhvata hotele Grand i Sunčani vrhovi i 106 stanova na toj planini i u Raškoj, ukupne površine 50.802 metra kvadratnih, kao i restoran Zvrk.

Beogradska celina imovine obuhvata hotel Kontinental (Continental) nekadašnji Interkontinental, CG apartmane i poslovni prostor, poznate kao Geneks apartmani, tenisku halu i energanu, ukupne površine 72.225 metara kvadratnih.

Rok za dostavljanje ponuda je 24. mart.

Na tom tenderu podršku Lampsi daće Nacionalna banka Grčke, koja je vlasnik Vojvođanske banke, i Ašmor (Ashome) grupa, londonska kompanija za upravljanje investicionim fondovima, među kojima je i fond koji je većinski vlasnik Karneksa (Carnex) iz Vrbasa.

Lampsa je jedna od najpoznatijih kompanija u svetu koje se bave hotelijerstvom. Vlasnik je hotela "Grand Bretagne" u Atini, gde je i poslovni centar kompanije, kao i suvlasnik kompanije Turist risort (Resort), u čijem su sastavu hoteli Hilton i Old taun (Town) na Rodosu.

Pored hotelijerstva, kompanija se bavi prometom nekretnina i vlasnik je 200 brodova.

U Srbiji je Lampsa nedavno preuzele 51 odsto lukzuznog hotela Hajat (Hyatt Regency) i na aukciji je za 610 miliona dinara kupila hotel Ekscelzior (Excelsior), čija je početna cena bila 141,9 miliona dinara.

Plan kompanije je, kako navode njeni zastupnici, da unapredi turističku ponudu u Srbiji i uvede novine u prometu nekretnina.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE