• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stop nesigurnom radu

Autor SRNA

Konfederacija sindikata Republike Srpske uvjerena je da će novi zakon o radu detaljno obraditi poglavlje koje se odnosi na veću liberalizaciju tržišta rada, odnosno lakše primanje i otpuštanje radnika.

"Uvođenje nesigurnog rada dovodi do ukidanja pojedinih prava radnika, samim tim i do nesigurnosti radnika i njegove porodice za egzistenciju", saopšteno je iz Konfederacije sindikata.

Iz ove organizacije navode da je vremenu neoliberalnog kapitalizma, dostojanstven i siguran rad zamijenjen nesigurnim radom.

"Nesiguran rad je vrlo lako prepoznati, jer se javlja kroz različite načine, kao što su zapošljavanje preko agencija, sklapanje ugovora na određeno vrijeme, ustupanje poslova drugim preduzećima, podugovaranje poslova i slično", navodi se u saopštenju, koje je potpisao predsjednik ove organizacije Obrad Belenzada.

U saopštenju, povodom 7. oktobra - Svjetskog dana dostojanstvenog rada, kaže se da je nesiguran rad postao primaran način kako da poslodavci ostvare što više profita, uz što manje troškova prema radniku.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE