• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DSS traži odgovor o ugovoru za most na Adi

Potpredsednik DSS Borko Ilić zatražio da se utvrdi kako je ugovor o izgradnji mosta preko Ade Ciganlije sa 80 dostigao cifru od 150 miliona evra

 DSS traži odgovor o ugovoru za most na Adi Izvor: MONDO

"Tražimo od predsednika Komisije za zaštitu prava, republičke Uprave za javne nabavke, Saše Varinca da Komisija odmah utvrdi kako je moguće da se ugovor faktički udvostruči", naveo je Ilić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je ukazao da je poseban problem što ugovor nije išao na ratifikaciju u Narodnu skupštinu kako bi poslanici imali uvid u ovako ogromnu investiciju.

Pošto poslanici nisu upoznati sa ovim ugovorom, onda Komisija za zaštitu prava mora građanima da saopšti kako je ovaj ugovor sa 80 preinačen na 150 miliona evra, naveo je Ilić.

"Svakog dana se potvrđuje ispravnost naše odluke da je nemoguće imati poverenja u naše bivše koalicione partnere. Pokazaće se da naši bivši koalicioni partneri nisu napravili koaliciju 'za evropsku Srbiju', već bi bilo najbolje da se njihova koalicija zove 'koalicija za evro'", rekao je Ilić.

Upravni odbor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odlučio je 17. marta da za najpovoljnijeg ponuđača za izradu glavnog projekta i izvođenje radova na izgradnji mosta na Adi Ciganliji izabere konzorcijum stranih firmi, navodeći da ugovorena cena za projektovanje i izvođenje radova iznosi 118,642 miliona evra.

Most se finansira najvećim delom iz kredita koji je grad Beogrd podigao kod Evropske banke za obnovu i razvoj, dok će prilazne saobraćajnice finansirati Direkcija iz svojih izvornih prihoda.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE