• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smederevski sud nenadležan u slučaju Terzić

Opštinski sud u Smederevu oglasio se "stvarno i mesno nenadležnim" u slučaju bivšeg beogradskog okružnog tužioca Radeta Terzića.

 Smederevski sud nenadležan u slučaju Terzić Izvor: MONDO

Optužnicu protiv Terzića podiglo je nedavno opštinsko tužilaštvo u Smederevu, zbog zloupotrebe službenog položaja, a Terzić je optužen da je krajem 2001. godine uticao da iz pritvora budu pušteni članovi zemunskog kriminalnog klana, tada osumnjičeni za otmicu predsednika Delte Miroslava Miškovića.

Tužilaštvo u Smederevu je podiglo optužnicu protiv Terzića, pošto je republički tužilac delegirao to tužilaštvo, koje je predmet prosledilo smederevskom Opštinskom sudu.

Opštinski tužilac u Smederevu Radoslav Vučković rekao je agenciji Beta da Opštinski sud u Smederevu smatra da je mesno nadležan opštinski sud u Beogradu, prema prebivalištu optuženog i mestu izvršenja dela.

Vučković je dodao da Drugi opštinski sud u Beogradu može da prihvati nadležnost i da bi tada smederevsko tužilaštvo zastupalo predmet pred tim sudom.

Predmet Terzića prosleđen je u Smederevo, pošto se Okružno tužilaštvo u Beogradu proglasilo stvarno nenadležnim, kao i Specijalno tužilaštvo, jer nisu nađeni dokazi da u tom predmetu ima elemenata organizovanog kriminala.

Predmet je zatim dostavljen Drugom opštinskom tužilaštvu u Beogradu, koje je tražilo od republičkog tužilaštva izuzeće, jer je Terzić radio u Drugom opštinskom tužilaštvu, i predložilo da se delegira neko drugo optštinsko tužilaštvo na teritoriji Srbije.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE